Översvämning i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

05- 06 dec 2023 klocka 09.00 - 12.00

Utbildning om energiförsörjning och fysisk planering

En utbildning som syftar till att höja kunskapen om energiförsörjningsfrågor kopplat till fysisk planering. Utbildningen sker vid två tillfällen, 5 och 6 december, och riktar sig till kommunala tjänstepersoner inom översikts- och detaljplanering samt energistrateger och andra med intresse av frågorna.

Skånes Effektkommission har satt ett mål om att Skånes självförsörjningsgrad ska öka ifrån dagens 15 procent till minst 50 procent år 2030. Under 2023 har en färdplan antagits för hur kommissionens medlemmar ska agera för att nå denna målbild.

Som en del av genomförandet av Regionplan för Skåne 2022-2040 och för att bidra till färdplanens målbild arrangerar Region Skåne tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Research Institutes of Sweden (RISE) två utbildningstillfällen om energiförsörjning och fysisk planering. Det första tillfället blir i Malmö och det andra i Kristianstad. Syftet är att höja kunskapen om energiförsörjningsfrågor kopplat till fysisk planering och ge inspiration och verktyg för hur kommuner kan arbeta med energifrågor i fysisk planering.

Målgrupp: Kommunala tjänstepersoner inom översikts- och detaljplanering samt energistrateger och andra med intresse av frågorna.

Tid och plats:

  • Utbildningstillfälle 1: Den 5 december kl. 09:00-12:00, länsstyrelsens lokaler på Södergatan 5 i Malmö.
  • Utbildningstillfälle 2: Den 6 december kl. 09:00-12:00 i Kristianstad (lokal kommer).

Anmäl dig

Du anmäler dig till ett av utbildningstillfällena i Region Skånes anmälningsformulär.

Region Skånes anmälningsformulär - utbildning om energiförsörjning och fysisk planering Länk till annan webbplats.

Var:
Utbildningstillfälle 1, den 5 december är i länsstyrelsens lokaler på Södergatan 5 och utbildningstillfälle 2, den 6 december är i Kristianstad, information om lokal kommer.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
04 jan 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss