Funktionella landskap för bevarande av biologisk mångfald – vad är det och varför behöver vi prata om det?”

Funktionellt landskap. Foto: Alex Regner.jpg
En förvaltning av naturresurser på landskapsnivå efterlyses allt mer som en avgörande pusselbit i arbetet med att motverka förlusten av biologisk mångfald i ett förändrat klimat. Men vad menas egentligen med ett landskapsperspektiv? Vilka ekologiska processer och teorier ligger bakom detta koncept, och hur kan dessa bäst omsättas i praktiken? Vid dagens föreläsning kommer Ola Olsson, docent vid Biologiska institutionen vid Lunds universitet, att ge en överblick över vad vi menar med funktionella landskap och hur olika arters behov och funktioner kan tas tillvara i det praktiska bevarandearbetet.
Föreläsningen utgör starten för den nya föreläsningsserien "Förvaltning av funktionella landskap för biologisk mångfald - vad säger forskningen?", som LU Land samarrangerar med Länsstyrelsen Skåne och det strategiska forskningsområdet BECC (Biologisk mångfald och ekosystemtjänster i ett förändrat klimat).
Anmälan görs senast 25 september via webformuläret på LU:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangörer: LU Land i samarbete med Länsstyrelsen Skåne och det strategiska forskningsområdet BECC (Biologisk mångfald och ekosystemtjänster i ett förändrat klimat).
Kontakt: juliana.danhardt@cec.lu.se
- Var:
- digitalt via Zoom (länk fås vid anmälan)
- Kostnad:
- gratis
- Sista anmälningsdag:
- 25 sep 2023