12- 13 dec mar klocka 00.00 - 00.00

Utreda, bedöma och förstå

Välkommen till en utbildning om våld i nära relationer. Från teori till praktik i socialtjänstens arbete med vuxna och barn som upplever våld i nära relationer.

Välkommen att anmäla dig till en utbildning med fokus på socialtjänstens arbete med våld i nära relationer i den praktiska vardagen. Kursen ”Våld i nära relationer – utreda, bedöma och förstå” genomförs av Marie Cederschiölds högskola och ger 7,5 högskolepoäng och sker på kvartsfart.
Kursen ges på uppdrag av Länsstyrelsen i Skåne och behandlar hur socialtjänsten kan utreda, bedöma och förstå problematiken våld i nära relationer och ger tre perspektiv av våld i nära relationer;

  • våldsutsatta vuxna
  • barn som upplever våld i nära relation
  • våldsutövare

Datum för utbildningen
Kursen ges under åtta kursdagar;
12-13 december 2023
30-31 januari 2024
27-28 februari 2024
12-13 mars 2024

Målgrupp
Kursen riktar sig till socialsekreterare som arbetar med såväl vuxna som barn samt kvinnofridssamordnare och andra personer som arbetar med våld i nära relationer inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg.

Antalet platser är begränsat. Besked om du fått plats på utbildningen lämnas senast vecka 43. Länsstyrelsen Skåne förbehåller sig rätten att fördela utbildningsplatserna.

Anmälan är bindande och behöver vara förankrad med din chef. I syfte att stödja implementering och spridning av ny kunskap kommer chefer till deltagare bjudas in till en digital utbildningsdag. Dagen kommer att ha fokus på chefens roll i arbetet mot våld i nära relationer.

Var:
Best Western, Malmö Arena hotel
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
13 okt 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 13 oktober klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss