Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

03 maj 2023 klocka 08.45 - 16.00

Temadag – kommunernas mottagande av nyanlända 

Den 3 maj anordnar Länsstyrelsen en temadag kring kommunernas mottagande av nyanlända, med två separata seminarier.

Under förmiddagens seminarium är fokus på vidarebosättning och ett minskat mottagande av nyanlända i kommunerna.

Migrationsverket kommer att ge information om deras arbete med vidarebosättning och presentera senaste prognosen för kommunmottagandet framåt. Region Skåne medverkar och kommer att prata om sitt arbete kopplat till mottagandet av nyanlända.

Deltagande kommuner kommer kunna dela erfarenheter kring framgångsfaktorer i mottagandet av kvotflyktingar och hur man planerar att arbeta utifrån nya förutsättningar med ett förändrat och generellt minskat kommunmottagande.

Under eftermiddagens seminarium är fokus på mottagandet av barn i familj och hur man kan göra en barnkonsekvensanalys i samband med mottagande och bosättning av en barnfamilj.

Barnkonventionens artikel 3 slår fast att vid alla åtgärder som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa. Men hur går man egentligen till väga för att pröva barnets bästa? Under passet får vi testa en metod för detta tillsammans med Länsstyrelsens strateger för mänskliga rättigheter.

Målgrupp: Temadagen vänder sig till personer i kommunerna med ansvar för mottagande och bosättning av nyanlända. Passet på eftermiddagen vänder sig också till barnrättsstrateger eller liknande, som kan hjälpa till att ta vidare arbetet i kommunen. Anmäl er gärna tillsammans!

Båda seminarierna är fulltecknade. Vill du ställa dig i kö, skicka ett mail till Sofia Pehrsson med namn, kommun, specialkost och vilka seminarier du är intresserad av att gå på.

Var:
Länsstyrelsen Skåne, Malmö. Ingång från Skomakaregatan 5.
Kostnad:
Kostnadsfritt. En lättare frukost (ostsmörgås/kaffe/te) samt eftermiddagsfika ingår. Lunch intages på egen hand.
Sista anmälningsdag:
26 apr 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 26 april klockan 23.30.

Kontakt