07- 27 mar apr klocka 09.00 - 16.00

Grundutbildning i Motiverande samtal

Välkommen till en utbildning i Motiverande samtal, MI, för dig som arbetar med barn och unga.

Länsstyrelsen Skåne bjuder in dig som arbetar med barn och unga i åldern 10 - 19 år till en grundkurs i Motiverande samtal (MI), som är en samtalsmetodik för samtal om livsstilsförändring. Syftet är att öka en individs inre motivation till beteendeförändring genom att utforska individens egen syn på sin problematik. Grunden är att lära sig lyssna reflektivt, bedöma motivation samt lära sig tekniker för att stimulera den unges tankar till förändring och förstärka det som leder i en positiv riktning. Man lär sig även att förebygga och hantera motstånd.

Tredagarsutbildningen varvar teori och övningar och utgår från de problemområden som är aktuella för deltagarna. Avsikten med utbildningen är att deltagarna ska utvecklas i sin roll som rådgivare och få en modell att följa i egna samtal om livsstilsförändringar eller andra förändringar där ungdomen har tydliga valmöjligheter.

Utbildare

Utbildare är Ola Hall, Eva-Lott Jönsson och Anders Jönsson från SMART Utbildningscentrum. De är medlemmar i MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med barn och unga i åldern 10 - 19 år, exempelvis inom skola eller annan verksamhet i kommunal regi.

Tid

Den 7 mars 2023, kl. 09.00-16.00

Den 8 mars 2023, kl. 09.00-16.00

Den 27 april 2023, kl. 09.00-16.00

OBS: Vid avanmälan efter att deltagare antagits till kursen eller uteblir debiteras 2 000 kr exklusive moms.

Du ska kunna delta alla de tre dagarna från kl 09:00 till kl 16:00 och anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

OBS: Vi tar emot alla anmälningar. I vecka 7 skickas meddelande ut via e-post om du antagits till kursen eller inte. Var därför noga med att fylla i rätt e-postadress till din arbetsplats. Antalet platser på kursen är begränsat. Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna bland de anmälda. Vid denna kurs kommer vi att prioritera de som har sökt till MI grundkurs många gånger men inte fått någon plats.

Var:
Utbildningen genomförs fysiskt i Länsstyrelsens lokaler på Södergatan 5, Malmö. Deltagare får information i välkomstmail.
Kostnad:
Utbildningen är avgiftsfri. För- och eftermiddagskaffe ingår. Lunch ingår ej. Kurslitteratur ingår.
Sista anmälningsdag:
08 feb 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 8 februari klockan 23.30.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt