Risk för vattenbrist i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

05 dec 2022 klocka 09.00 - 10.00

När spelandet blir ett problem

Bild: Mostphotos

Länsstyrelsen Skåne hälsar välkommen till ett webbinarium om när spelandet blir ett problem.

De flesta i Sverige har någon gång spelat om pengar, exempelvis lotterier, sportspel eller online-kasino. För de flesta går det bra men vissa utvecklar ett problemspelande. Du som i ditt arbete möter människor har en viktig roll i att tidigt upptäcka om en person verkar utveckla ett problematiskt spelande. Ju tidigare samhället hittar och ger stöd till dessa kan desto fler slippa det lidande och de katastrofala konsekvenser som ett problemspelande kan leda till. Vi hoppas därför att du vill ta chansen att lära dig mer om vad spel om pengar är, hur spelproblem kan upptäckas och vart man kan hänvisa vidare.

Syfte: Webbinariet syftar till att ge baskunskaper om vad spelproblem är och riktar sig till dem som saknar större förkunskaper om när spelandet blir ett problem och som möter människor i sin yrkesutövning.

Målgrupp: Webbinariet riktar sig till personal inom skolan, elevhälsan, personal inom hälso- och sjukvården (exempelvis ungdomsmottagningar, psykiatrin, Mariamottagningar), personal inom socialtjänsten (exempelvis budget- och skuldrådgivning, försörjningsstöd, missbruk), kriminalvården eller polisen samt ideella organisationer och andra.

09.00 Rapport om spel om pengar - sammanställning med fokus på Skåne
En överblick av området och med hänvisningar till fördjupad kunskap. Länsstyrelsen Skåne

09.15 Vad är spelproblem?
Anders Håkansson, överläkare på spelberoendemottagningen i Region Skåne och professor i spelberoende vid Lunds universitet. Anders kommer att prata om hur spel om pengar ser ut hos barn, ungdomar och vuxna, men också vilka ohälsofaktorer och andra riskbeteenden som ökar risken för problematiskt spel om pengar.

10.00 Avslut

Var:
Digitalt via Zoom, en länk kommer att skickas ut i god tid före webbinariet
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
25 nov 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 26 november klockan 13.25.

Kontakt