Risk för vattenbrist i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

10- 14 okt nov klocka 09.00 - 16.00

Grundutbildning i Motiverande samtal

Barn på väg nedför skoltrappa

Utbildning i MI för dig som arbetar med barn och unga.

Länsstyrelsen Skåne bjuder in dig som arbetar med barn och unga i åldern 10 - 19 år till en grundkurs i Motiverande samtal (MI), som är en samtalsmetodik för samtal om livsstilsförändring. Syftet är att öka en individs inre motivation till beteendeförändring genom att utforska individens egen syn på sin problematik. Grunden är att lära sig lyssna reflektivt, bedöma motivation samt lära sig tekniker för att stimulera den unges tankar till förändring och förstärka det som leder i en positiv riktning. Man lär sig även att förebygga och hantera motstånd.

Tredagarsutbildningen varvar teori och övningar och utgår från de problemområden som är aktuella för deltagarna. Avsikten med utbildningen är att deltagarna ska utvecklas i sin roll som rådgivare och få en modell att följa i egna samtal om livsstilsförändringar eller andra förändringar där ungdomen har tydliga valmöjligheter.

Utbildare

Utbildare är Ola Hall, Eva-Lott Jönsson och Anders Jönsson från SMART Utbildningscentrum. De är medlemmar i MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med barn och unga i åldern 10 - 19 år, exempelvis inom skola eller annan verksamhet i kommunal regi.

Tid

Den 10 oktober 2022, kl. 09.00-16.00

Den 11 oktober 2022, kl. 09.00-16.00

Den 14 november 2022, kl. 09.00-16.00

Du ska kunna delta alla de tre dagarna från kl 09:00 till kl 16:00 och anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

Plats

Utbildningen genomförs fysiskt i Länsstyrelsens lokaler på Södergatan 5, Malmö. Deltagare får information i välkomstmail. Om en fysisk utbildning inte bedöms genomförbar pga Covid 19, kommer den förläggasonline sammadatum, då krävs att alla har en dator och enskilt rum för utbildningen.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri. För- och eftermiddagskaffe ingår. Lunch ingår ej.

Kurslitteratur ingår.

OBS: Vid avanmälan efter att deltagare antagits till kursen eller uteblir debiteras 2 000 kr exklusive moms.

OBS: Vi tar emot alla anmälningar. I vecka 37 skickas meddelande ut via e-post om du antagits till kursen eller inte. Var därför noga med att fylla i rätt e-postadress till din arbetsplats. Antalet platser på kursen är begränsat. Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna bland de anmälda.

Var:
Länsstyrelsens lokaler på Södergatan 5, Malmö.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
09 sep 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 9 september klockan 23.30.

Kontakt