25- 22 okt nov klocka 09.00 - 16.00

Grundutbildning i Motiverande samtal

Barn i skolkorridor

Utbildning i MI, Motiverande samtal, för dig som arbetar med barn och unga.

Länsstyrelsen Skåne bjuder in dig som arbetar med barn och unga inom skolan till en grundkurs i Motiverande samtal (MI), som är en samtalsmetodik för samtal om livsstilsförändring. Syftet är att öka en individs inre motivation till beteendeförändring genom att utforska individens egen syn på sin problematik. Grunden är att lära sig lyssna reflektivt, bedöma motivation samt lära sig tekniker för att stimulera elevens tankar till förändring och förstärka det som leder i en positiv riktning. Man lär sig även att förebygga och hantera motstånd.

Tredagarsutbildningen varvar teori och övningar och utgår från de problemområden som är aktuella för deltagarna. Avsikten med utbildningen är att deltagarna ska utvecklas i sin roll som rådgivare och få en modell att följa i egna samtal om livsstilsförändringar eller andra förändringar där eleven har tydliga valmöjligheter.

Utbildare

Utbildare är Ola Hall, Eva-Lott Jönsson och Anders Jönsson från SMART Utbildningscentrum. De är medlemmar i MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med barn och unga inom skolan så som elevhälsopersonal eller pedagog.

Tid

Den 25 oktober 2021, kl. 09.00-16.00

Den 26 oktober 2021, kl. 09.00-16.00

Den 22 november 2021, kl. 09.00-16.00

Plats

Utbildningen planeras att genomföras fysiskt i covid-19 säkra lokaler i Malmö, deltagare får information i välkomstmail. Om en fysisk utbildning inte bedöms genomförbar, kommer den förläggas online samma datum.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri. För- och eftermiddagskaffe ingår. Lunch ingår ej.

Kurslitteratur ingår. Om utbildningen hålls digitalt kommer litteratur att skickas ut till er.

Ange i kursanmälan till vilken adress ni vill att vi skickar boken.

OBS: Vid avanmälan efter att deltagare antagits till kursen eller uteblir debiteras 2 000 kr exklusive moms.

Anmälan

Anmälan görs senast den 1 oktober 2021, se nedan.

Du ska kunna delta alla de tre dagarna från kl 09:00 till kl 16:00 och anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

OBS: Vi tar emot alla anmälningar. I vecka 40 skickas meddelande ut via e-post om du antagits till kursen eller inte. Var därför noga med att fylla i rätt e-postadress till din arbetsplats. Vid anmälan kommer du att få ett bekräftelsemejl på att din intresseanmälan har mottagits. Antalet platser på kursen är begränsat. Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna bland de anmälda.

VAR:
Utbildningen planeras att genomföras fysiskt i covid-19 säkra lokaler i Malmö, deltagare får information i välkomstmail. Om en fysisk utbildning inte bedöms genomförbar, kommer den förläggas online samma datum.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
01 okt 2021

Anmäl dig

Kontakt