04 jun 2021 klocka 10.00 - 11.15

Forskarseminarium med fokus på thailändska kvinnors situation i Sverige

Personer på övergångsställe

Länsstyrelsen Skåne bjuder in till ett digitalt forskarseminarium där Noomi, Hela Människan i Malmö och Malmö stad presenterar två olika kartläggningar med fokus på thailändska kvinnors situation i Sverige.

Studierna har genomförts av forskare med bakgrund i Thailand inom ramen för projektet ThaiWise, som initierats av Noomi, Hela människan.

Den första studien handlar om situationen för kvinnor på massagesalonger i Malmö och den andra rapporten har fokus på erfarenheter av våld i relationer bland thailändska kvinnor i hela Sverige. Sammantaget unika resultat om och med en grupp som sällan söker hjälp hos myndigheter trots att många har en mycket utsatt situation. Rapporterna bidrar till ökad förståelse kring behov och hur olika myndigheter och frivilligsektor kan vara till hjälp för målgruppen och andra grupper/personer i liknande situationer. Den första studien presenteras på engelska av Panadda Changmanee som arbetar nära och i samverkan med de thailändska kvinnorna på salongerna.

Den andra studien kring våld i nära relation presenteras av Niclas Olsson från Malmö stad, som har nära samverkan med Thaiwise.

VAR:
Digitalt, via Skype. En länk skickas ut dagarna innan mötet.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 maj 2021

Anmäl dig

Kontakt