26 jan 2021 klocka 08.00 - 09.30

Från rösträtt till feministisk festival

Kvinnor på en bro i stadsmilö

Landshövding Anneli Hulthén och Länsstyrelsen Skåne bjuder in till ett frukostseminarium på temat ”Från rösträtt till feministisk festival – kampen för jämställdhet från då till nu”.

För hundra år sedan genomfördes vår tids största demokratiska reform i Sverige. Kvinnorna var drivande i samhällsförändringen och gick många gånger främst i demonstrationerna för rättvisa. Kampen för jämställdhet, kvinnors organisering och de efterföljande reformerna är ett arbete som fortfarande är lika aktuellt som det var då.

För att uppmärksamma att demokratin i Sverige fyller hundra år och att vår demokrati är något som måste försvaras även idag bjuder Länsstyrelsen Skåne in till ett frukostseminarium där vi talar om jämställdhet då och nu.

Var med och lyssna och ställ frågor till Eva Schmitz och Elisavet Johansson Tziampazis.

Eva Schmitz har bland annat varit lektor vid Högskolan i Halmstad. Hennes forskning har fokuserat på kvinnors politiska organisering i Sverige. Hon har publicerat flera rapporter och är bland annat författare till boken ”Systerskap som politisk handling: kvinnors organisering i Sverige 1968 till 1982” och har forskat om kvinnornas betydelse för arbetarrörelsens uppkomst.

Elisavet Johansson Tziampazis har varit projektorganisatör och samordnare för Feministisk festival som är landets största feministiska festival. Feministisk festival är organiserad av den feministiska gräsrotsrörelsen och samlar flera olika delar av den nutida feministiska rörelsen inom såväl kultur, politik som feministiskt självförsvar.

Pga coronaviruset är arrangemanget digitalt.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
19 jan 2021

Anmälan till digitalt frukostseminarium

Kontakt