06 nov 2020 klocka 08.30 - 09.00

Nördsalongen: Varför måste vi mötas?

Nördsalongen

Nördsalongen är Länsstyrelsen Skånes samtalsserie med syfte att lyfta och hylla människor med specialkunskap och expertis – de som med andra ord kan kallas nördar eller nördiga.

I år har stora mängder av mänskliga möten där vi delar upplevelser med andra ställts in. Och många är vi nog som har en längtan till att träffas och uppleva den där speciella energin som uppstår i ett rum när människor delar samma upplevelse.

Inom kulturen och idrotten har möjligheten att mötas på plats hindrats med pandemin. Här i Skåne har vi sett hur Malmöfestivalen ställts in och fotbollsmatcher spelas inför tomma läktare – sammanhang som i vanliga fall samlar människor från olika delar av samhället och som ger nya intryck och erfarenheter i form av musik, sport, mat och kultur. När covid-19 har ändrar vår vardag, ändrar den också hur vi möter varandra som människor.

Det får oss att undra: Hur förhåller vi oss till varandra i en kris? Vad uppstår det för tankar hos oss om vår relation till våra medmänniskor och oss själva? Varför ryggar vi nu till när vi ser en film där personer hälsa när i en full lokal? Vad innebär social distansering för vår rekreation och inhämtning av nya intryck? Vem blir jag när jag inte längre kan agera som vanligt, och hur kan jag fortsätta ha meningsfulla möten med andra? Vilka utmaningar står vi inför när vi inte längre kan dela upplevelser fysiskt? Och hur ser framtiden för dessa branscher ut? Varför måste vi mötas?

Det, och mycket mer ska vi nörda ner oss i tillsammans med Axel Carlberg - doktor i etik, coach och filosofisk praktiker och Karin Karlsson - programchef på Malmö Live.

Samtalet sänds live kl 08:30-09:00 på Nördsalongens Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du redan nu ställa frågor till våra gäster.


Om Nördsalongen:

Nördsalongen är Länsstyrelsen Skånes samtalsserie med syfte att lyfta och hylla människor med specialkunskap och expertis – de som med andra ord kan kallas nördar eller nördiga.

Det har vi gjort för att vi älskar nörderi. På Länsstyrelsen Skåne arbetar många som har väldigt unika och häftiga fackkunskaper. Vi har stora specialkunskaper när det gäller samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. I själva verket så lever vi på – och levererar – nörderi varje dag i vårt uppdrag att skapa samhällsnytta.

Därför är Nördsalongen är en hyllning till specialintresset! Idén med Nördsalongen är att vi ska få ett tillfälle att möta andra nördiga människor – tillsammans med er - och grotta ner oss i deras nörderi.

Varmt välkomna!

VAR:
Länsstyrelsen Skåne och Nördsalongens Facebooksidor
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

På Länsstyrelsen Skåne har vi en väg in. För att du ska komma rätt, ring vår växel eller mejla vår expedition.