28 sep 2020 klocka 11.15 - 12.00

Webbinarium 3. Hur många laddplatser kommer att behövas?

El-bil som laddas. Ovanför bilden står det webbinarie 3 och loggan Elbilslandet Syd syns.

Inom det EU-finansierade projektet Elbilslandet Syd bjuder Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad in till tre fullspäckade webbinarier för att behandla de största frågorna som dyker upp för fastighetsägare i samband med att sätta upp laddplatser för elbilar.

På det här webbinariet, det tredje och sista i serien, kommer först en expert på framtidens elsystem från Power Circle att prata om varför användningen av elbilar förväntas öka och med hur mycket, samt vad ökningen ställer för krav på tillgång till laddplatser. Vilken typ av laddplatser förväntas dessutom försörja största delen av elfordonen? I en nära framtid med fler elbilar som behöver laddas dyker även ofta frågan upp om hur det påverkas av effekt- och kapacitetsbristen, som ju är väldigt omdiskuterad i Skåne. Därför har vi bjudit in en expert från Kraftringen som kommer prata om just kopplingen mellan laddning av elbilar och effekt- och kapacitetsbristen och om den rådande situationen borde påverka ens beslut att satsa på laddning av elbilar.

Webbinarierna kommer genomföras som live-händelser i Teams och det kommer gå att koppla upp sig antingen genom webben eller Teams-appen.

Länk till webbinariet (Teams) hittar du här Länk till annan webbplats.

VAR:
Teams. En länk för att komma åt live-händelsen kommer skickas ut när webbinariet närmar sig.
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 sep 2020

Anmäl dig

Kontakt