20 nov 2019 klocka 09.00 - 16.00

Kommunträff med Elbilslandet Syd

Välkommen till en heldag den 20 november full med inspiration och möjligheter till erfarenhetsutbyte kring hur kommuner kan arbeta med utvecklingen av laddinfrastruktur och elfordon. Dagen består av ett förmiddags- och ett eftermiddagspass.

Förmiddagen spenderas på Grand Hotell Lund. Kom och lyssna på bland andra Magnus Hennlock, forskare vid IVL Svenska Miljöinstitutet, som kommer att prata om den nyligen publicerade studien om hur kommunens egen elbilspolicy och satsningar på laddinfrastruktur påverkar invånarnas elbilsköp. Daniel Kulin, sakkunnig inom e-mobility på Power Circle, reder ut begreppen kring effekt, kapacitet och elbilars miljöpåverkan.

Under eftermiddagen berättar Elbilslandet mer om vilket stöd som erbjuds till kommuner som är redo att anta arbetet med att ta ett strategiskt grepp om utvecklingen av laddinfrastruktur, så som planering av alla steg i arbetet, kunskapsstöd i kritiska moment, diskussionsforum etc. Det blir även information för er som är intresserade av att veta mer om vilka verktyg kommuner har att arbeta med, pågående uppdrag om trafikstrategier, etc

Läs hela programmet härPDF

Dagen är kostnadsfri och riktar sig till kommunanställda i Skåne. Antalet platser är begränsat – först till kvarn!

OBS det finns färre platser till eftermiddagspasset. Ange i anmälan om du deltar endast på förmiddagen eller på båda passen. Anmälan till eftermiddagens pass kommer stänga när platserna är fulla.

Arrrangemanget görs av Länsstyrelsen Skåne inom projektet Elbilslandet Syd som leds av Region Skåne och stöttas av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Läs mer på elbilslandetsyd.selänk till annan webbplats

VAR: Förmiddag på Grand hotell i Lund, Bantorget 1 och eftermiddag på Kommunförbundet Skåne, Gasverksgatan 3a

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 13 nov 2019

Anmäl dig

Kontakt