13 sep 2019 klocka 08.00 - 09.30

Stockholm: Frukostseminarium om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer

Metodstöd intersektionalitet

Välkommen till ett frukostseminarium om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer.

Skydd och stöd vid våld i nära relationer är samhällets ansvar. Men de som tillhör en grupp som har ett svagt samhälleligt skydd riskerar att få sämre stöd. För att stärka samhällets viktiga insatser för stöd och skydd har länsstyrelserna och Amphi Produktion tagit fram metodstödet ”Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer”.

Hur påverkar heteronormativitet och rasifiering* tillgången till skydd och stöd vid våldsutsatthet? Varför gör stereotyper om ideala offer och förövare att våldsutsatta aldrig upptäcks? Och hur kan vi utforma organisationer så att stödet vid våld blir mer jämlikt? Det är några av de frågor metodstödet försöker svara på.  

För ett år sedan lanserades metodstödet. Sedan dess har fler än 500 personer över hela landet gått Länsstyrelserna och Amphi produktions processutbildning. På frukostseminariet får du veta mer om metodstödet och ta del av de reflektioner deltagarna har gjort över sina egna verksamheter.

Program:

8:00 - 8:15 Frukostmingel – vi bjuder på macka och kaffe/te

8:15 - 9:15 Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer – samtal mellan Frida Darj, Länsstyrelsen Skåne och Narges Ravanbakhsh, Amphi Produktion

9:15 - 9:30 Hur kan vi arbeta vidare hos oss? Gemensamma reflektioner.

Mer informationPDF

Ladda ner metodstödet härlänk till annan webbplats

Målgrupp:
Frukostseminariet vänder sig framför allt till dig som arbetar med våld i nära relationer och vill stärka jämlik tillgång till stöd och skydd, men alla intresserade är välkomna!

*Rasifiering är den sociala konstruktion som leder till att exempelvis namn, hårfärg, hudfärg tillskrivs vissa egenskaper och grupptillhörighet. För att läsa mer om begreppet ladda ner PDF kostnadsfrittlänk till annan webbplats

VAR: Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stockholm

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 10 sep 2019

Kontakt