07 feb 2019 klocka 09.00 - 12.00

Kristianstad: När spelandet blir ett problem

Trisslott

Välkommen till ett halvdagsseminarium om spel om pengar.

De flesta i Sverige har någon gång spelat om pengar, exempelvis lotterier, sportspel eller online-kasino. För de flesta går det bra men vissa utvecklar ett problemspelande. Du som i ditt arbete möter människor har en viktig roll i att tidigt upptäcka om en person verkar utveckla ett problematiskt spelande. Ju tidigare samhället hittar och ger stöd till dessa kan desto fler slippa det lidande och de katastrofala konsekvenser som ett problemspelande kan leda till.

Vi hoppas därför att du vill ta chansen att lära dig mer om vad spel om pengar är, hur spelproblem kan upptäckas och vart man kan hänvisa vidare.

Målgrupper
Personal inom hälso- och sjukvården (exempelvis ungdomsmottagningar, psykiatrin, Mariamottagningar), personal inom socialtjänsten (exempelvis försörjningsstöd, missbruk), personal inom skolan, kriminalvården eller polisen samt ideella organisationer och andra som möter människor i sin yrkesutövning.

Seminariet arrangeras i samarbete mellan Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne, Lunds Universitet, Skåneidrotten, Spelberoendes förening, Kommunförbundet Skåne och Öppenvårdshuset Gustav i Malmö Stad.

Program och inbjudanPDF

Du hittar information om hur länsstyrelsen behandlar personuppgifter på www.lansstyrelsen.se/dataskyddlänk till annan webbplats

VAR: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12, Kristianstad

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 31 jan 2019

Anmäl dig

Kontakt