28 nov 2018 klocka 09.30 - 15.00

Startkonferens för Rädda maten - Skåne

Mat och matsvinn

Minska matsvinnet med 50% till år 2030! Varmt välkommen till en dag för inspiration och goda exempel på hur vi tillsammans minskar matsvinnet.

Att minska matsvinnet i hela livsmedelkedjan är en del av Agenda 2030-målet om hållbar konsumtion. Ett större samarbete mellan branschaktörer i livsmedelskedjan är en av åtgärderna i handelsplanen som Livsmedelsverket tagit fram för att minska matsvinnet. Därför har landshövdingen Anneli Hulthén tillsammans med landshövdingen i Västra Götalands län tagit initiativ till en utmaning: Rädda maten - Skåne, ett sätt för aktörer att inspireras och samverka till att minska matsvinnet.

Utmaningen Rädda maten - Skåne startar med en konferens den 28 november som Länsstyrelsen Skåne, Hållbar utveckling Skåne och Sparbanken Syd tillsammans arrangerar. Det blir en dag fylld med inspiration, goda exempel och utmaningar kring hur vi minskar matsvinnet.

Seminarium och goda exempel från: Sandra Mastio, Los Perros Urban farming, dumpstrare, Översta steget och Svedala förskola, Foodloopz Rescued fruits, Allwin, Skånes Stadsmission, Rude Food, Livsmedelsverket, Livsmedelsakademien, Sveriges lantbruksuniversitet, RISE, Projektet Food Loop System med flera!

Alla är välkomna. Det bjuds på fika och matsvinns-lunch.

Vi ses den 28 november!

Anmälan

VAR: Kulturhuset Hässleholm, Vattugatan 18

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 20 nov 2018

Kontakt