21 nov 2018 klocka 09.00 - 16.00

Umeå: processutbildning om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer

Mönster

Välkommen till länsstyrelsernas processutbildning om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer!

Skydd och stöd vid våld i nära relationer är samhällets ansvar. Men de som tillhör en grupp som har ett svagt samhälleligt skydd riskerar att få sämre stöd eller inte upptäckas som utsatta för våld. För att stärka samhällets viktiga insatser för stöd och skydd har länsstyrelserna tillsammans med Amphi Produktion tagit fram metodstödet ”Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer”. länk till annan webbplats

Hur påverkar heteronormativitet, rasism och otillgänglighet tillgången till skydd och stöd vid våldsutsatthet? Varför gör stereotyper om ideala offer och förövare att våldsutsatta aldrig upptäcks? Och hur kan vi utforma organisationer och skapa förtroende i enskilda möten så att stödet vid våld blir mer jämlikt? Det är några av de frågor vi tillsammans undersöker under utbildningen.

Under utbildningen får du ökad kunskap om intersektionalitet och normkritik, och får tillfälle att applicera kunskaperna på fiktiva fall såväl som på din egen verksamhet. Utbildningen omfattar två dagar och ges vid 4 tillfällen under hösten 2018, i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå.

Plats och tid:

Malmö: 10 september och 15 oktober kl 9-16.

Göteborg: 18 september och 24 oktober kl 9-16.

Stockholm: 25 september och 5 november kl 9-16.

Umeå: 21 november kl 09-16.

FAQ

Vem är målgrupp? Utbildningen vänder sig till dig som redan har god kunskap om våld i nära relationer och vill utveckla din praktik eller verksamhet med hjälp av intersektionella perspektiv. Du kanske arbetar i en kommun, idéburen sektor, landsting eller annan verksamhet.

Vad betyder processutbildning? Utbildningen är processinriktad. Det betyder att många moment innehåller diskussioner och reflektionsövningar.

Kostar utbildningen något? Nej, utbildningen är gratis, men utebliven närvaro debiteras 500kr per tillfälle.

Är utbildningen en eller två dagar? Utbildningen är två dagar, förutom i Umeå där den är en dag.

Får vi gå hela arbetslaget? Anmäl er gärna! Om utbildningen blir fullbokad kommer Länsstyrelsen dock att prioritera så att så många som möjligt från olika verksamheter kan gå, och kan då komma att begränsa antalet från samma verksamhet.

Vem håller i utbildningen? Amphi Produktion och Länsstyrelsen Skåne håller i utbildningen för länsstyrelsernas räkning.

Fler frågor? Kontakta Frida Darj på frida.darj@lansstyrelsen.se eller 010-224 12 19 om du har fler frågor eller funderingar kring utbildningen.

Utbildningen i Umeå är på Elite hotell Mimer. Hitta hit: https://www.elite.se/sv/hotell/umea/hotel-mimer/länk till annan webbplats

Tillgänglighet: Lokalen är tillgänglig för permobil och rullstol. Hörslinga finns.

Ladda ner metodstödet här: https://www.lansstyrelsen.se/skane/valdlänk till annan webbplats

Du hittar information om hur länsstyrelsen behandlar personuppgifter på www.lansstyrelsen.se/dataskyddlänk till annan webbplats

VAR: Elite hotell Mimer

KOSTNAD: Utbildningen är gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 14 nov 2018

Kontakt