Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 mar 2022 klocka 08.30 - 09.30

Konkurrens mellan vilda bin och honungsbin - vad vet vi?"

Vild pollinatör
Vild pollinatör

Ett av fyra seminarier

i vår om våra vilda pollinatörer.

Risken att vilda bin påverkas negativt av konkurrens med honungsbin har blivit en hett omdiskuterad fråga i såväl Sverige som andra europeiska länder. Seminariet är med Sandra Lindström, huvudförfattare till ny rapporten över forskningen i ämnet. 

Seminariet ingår i föreläsningsserien "Att gynna vilda pollinatörer - vad säger forskningen?", som samarrangeras av Länsstyrelsen Skåne och Lunds universitet (genom samverkansinitiativet LU Land, Centrum för miljö- och klimatvetenskap och Biologiska institutionen).

Syftet med föreläsningsserien är att stärka samverkan mellan forskning och samhälle kring frågor relaterade till vilda pollinatörer och pollinering. Föreläsningsserien riktar sig till dig som arbetar med vilda pollinatörer eller pollinering, eller är intresserad av ämnet av andra skäl.

Anmälan krävs senast 2 dagar innan. Anmälan görs via Centrum för miljö- och klimatvetenskaps (CEC) kalendarium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Registreringslänk publiceras senast 2 veckor innan i CEC:s kalendarium.

Arrangör: Länsstyrelsen Skåne och Lunds universitet

Foto: Björn Olsson (humla - en vild pollinatör)

VAR:
Digitalt via Zoom (möteslänk skickas till registrerade deltagare dagen innan seminariet)
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 mar 2022

Kontakt