Publiceringsdatum:
Senast uppdaterad:
Östgötska livsmedel hyllas under mat- och friluftsfestivalen den 28 september

För tredje året i rad arrangeras en deltävling i SM i utomhusmatlagning vid Naturum Tåkern. Nytt för i år är mer fokus på östgötsk mat, genom mat- och friluftsfestivalen som arrangeras samtidigt.
Lördagen den 28 september fylls strandskogen utanför Naturum Tåkern av dofter och smaker från östgötska råvaror, vissa tillagade över öppen eld. Tävlande lag, försäljare och utställare av lokal mat kommer även erbjuda besökare smakprover under dagen.
Vi vill att fler ska känna till mervärdet av att välja regionala råvaror så att efterfrågan ökar och fler kan få sysselsättning inom livsmedelsproduktion. Det är också viktigt att vi både i Sverige och länet bli mer självförsörjande i händelse av kris, säger Malin Granlund-Feldt, projektledare för mat- och friluftsfestivalen.
Flera friluftsorganisationer finns på plats och bjuder på både upplevelser och smaker. Naturums trädäck blir scen för föredrag om mat av kända matprofiler. Eftersom det är beredskapsvecka arrangeras ett beredskapskafé, där livsmedel och självförsörjning är i fokus. Under dagen kan besökare även delta i en workshop för att lära sig bygga en egen beredskapsspis, samt fika på krabbelurer i grillgläntan.
Mat- och friluftsfestivalen pågår från klockan 10.00 till 15.00, samma tider som Naturum Tåkern håller öppet. För fullständigt program, besök Naturum Tåkerns webbplats.
SM i utomhusmatlagning (vastsverige.com) Länk till annan webbplats.
Kontakt
-
Malin Granlund-Feldt
Naturvårdshandläggare
E-post till Malin Granlund-Feldt
Telefon 010-2235385