Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nytt beslut om skyddsjakt kring Fågelmossenreviret

Länsstyrelsen har fattat ett nytt beslut om skyddsjakt efter varg som ersätter det tidigare beslutet som togs den 4 juni. Skyddsjakten gäller fortfarande inom det angivna jaktområdet mellan Borensberg, Tjällmo och Godegård inom Motala kommun.

Utifrån nya underlag som DNA-analyser från angrepp och ett tredje angrepp bedömer Länsstyrelsen att villkoren för skyddsjakten behöver justeras utifrån nuvarande situation för att syftet med jakten ska kunna uppfyllas. Syftet är att förhindra ytterligare angrepp på tamdjur.

– Vi har nu fått svar att det var samma varg som orsakade det andra angreppet som vid det första. Vargen kommer från Fågelmossenreviret, där även det tredje angreppet skedde, säger Kristoffer Hellberg, tillförordnad chef för avdelningen för Djur, landsbygd och livsmedel vid Länsstyrelsen Östergötland.

Skyddsjakten får påbörjas från och med nu och inga fler angrepp eller liknande händelser behöver ske. Jakten får bedrivas med hund eller som vaktjakt inom hela det angivna jaktområdet fram till och med den 21 juli 2024.

Nyhet 2024-06-04: Länsstyrelsen beslutar om skyddsjakt i Östergötlands län

Aktuell rovdjursinformation (lansstyrelsen.se)

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss