Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vi byter visuell identitet!

Illustrationer som visar hur den nya visuella identiteten och logotypen ser ut.

Länsstyrelsen Östergötland byter visuell identitet och teckensnitt i logotypen.

I den nya visuella identiteten ingår nya teckensnitt och färger. Även logotypen får ett nytt teckensnitt. Den nya visuella identiteten ska skapa igenkänning och stärka bilden av oss som trovärdig myndighet, tydliggöra vårt uppdrag och vår roll samt göra oss mer tillgängliga för alla.

– Syftet med vår visuella identitet är att tydliggöra Länsstyrelsen Östergötland som avsändare. Vi syns i många olika sammanhang och då är det viktigt att vi känns igen och har en enhetlig röst, säger Annsofie Bondesson, kommunikationschef, Länsstyrelsen Östergötland.

I höstas lanserades en ny visuell identitet för när flera länsstyrelser kommunicerar gemensamt. Detta för att möta upp de ökade lagkraven som finns om digital tillgänglighet men även för att modernisera vårt visuella uttryck.

Varje länsstyrelse väljer om de vill ta den nationella visuella identiteten och använda den även regionalt. Nu har Länsstyrelsen Östergötland valt att göra det.

– Vi får en starkare igenkänning som myndighet då flera Länsstyrelser har samma utseende. Det är både effektivt och hållbart. Det blir också ekonomiskt hållbart att inte behöva hantera en egen profil. Länsstyrelserna kommer kunna samarbeta och dela material mellan sig mycket enklare framöver, säger Ronja Levinsson, innehållsproducent och grafiskt ansvarig, Länsstyrelsen Östergötland.

Övergången kommer att ske successivt och under en period kommer vår gamla och vår nya visuella identitet att leva sida vid sida.

Kontakt

Länsstyrelsen Östergötland

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss