Risk för skogsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Så väljer du rätt plats för en markbaserad solcellsanläggning

Framsidan av en broschyr med titeln: Markbaserad solcellsanläggning - så väljer du rätt plats

Att välja lämplig plats för en markbaserad solcellspark kräver hänsyn till flera faktorer. Den här broschyren ger värdefulla tips på hur du som sökande kan gå till väga.

Solenergi är en förnybar och fossilfri energikälla. Elenergi från solceller är en väsentlig del i omställningen för att klara samhällets klimatmål och ökade elektrifiering. I Östergötland finns ett stort intresse för etablering av nya solcellsanläggningar.

Att välja lämplig plats för en solcellspark är en process som kräver hänsyn till flera faktorer som naturvärden, livsmedelsproduktion, landskapsbild och kulturmiljö. I Länsstyrelsen Östergötlands nya broschyr får du som sökande värdefulla tips på hur du kan gå till väga och vad du behöver tänka på vid planering och myndighetskontakter.

Markbaserad solcellsanläggning – så väljer du rätt plats (broschyr)

Broschyren är framtagen inom projektet Regler och villkor som finansieras av Landsbygdsprogrammet. Syftet är att den svenska matproduktionen ska öka i enlighet med nationella livsmedelsstrategin. En förutsättning för livsmedelsproduktion är att bördiga jordbruksmarker fortsatt hålls tillgängliga för växtodling.

EU:s logotyp.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss