Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Energieffektivisering och hållbarhet i fokus under delegationsresa till Österrike

Delegationens respresentanter.

Tidigare i veckan reste landshövdingen Carl Fredrik Graf tillsammans med en delegation från Östergötland till Linz i Österrike. Syftet med resan är främja länets kontakter inom hållbar energi, detta med bakgrund av rådande energiläge och högre krav på hållbar produktion.

Delegationen gick till regionen Oberösterreich som är hjärtat i den österrikiska industrin, känd bland annat för sin export-, innovations- och teknikindustri. Här finns flertalet av landets universitets- och högskoleutbildningar många med inriktning mot ny teknik och digitalisering.

Landshövdingen fick tillfälle för ett personligt möte med Thomas Stelzer som är Landeshauptmann i Oberösterreich, motsvarande landshövding. Programmet innehöll förutom möjlighet till dialog och nätverkande bland annat besök på ett innovationscenter med över hundra organisationer, ett företagsbesök inom värmebehandlingsindustrin och besök på innovationsmuséet Ars Electronica Center.

Från Östergötland deltog representanter från Norrköpings kommun, Saab, Norrköping Science Park, Holmen Paper, SBD Consulting, Linköping Science Park och Länsstyrelsen Östergötland.

– Oberösterreich och Östergötland har en god potential att utveckla ett fortsatt samarbete inom flera områden. Syftet med resan var att skapa goda affärsmöjligheter och redan våren 2024 får vi Östergötland besök av en större delegation från dem, säger Carl Fredrik Graf, landshövding Östergötland.

Det ingår i landshövdingens uppdrag att arbeta med samverkan och samordning mellan olika aktörer både i länet och internationellt. Länsstyrelsen Östergötland har en lång tradition av att arrangera delegationsresor för representanter från länet. De två senaste resorna har gått till Norge (2023) och Kenya (2019).

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss