Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets Företagare i Östergötland

fotografi på vinnarna i årets företagare 2023.

Glada och hedrade pristagare. Fredrik Präntare och bolaget Pugstorm AB (Årets Unga Företagare) samt Björn Samenius och bolaget Artex (Årets Företagare). Prisutdelare landshövding Carl Fredrik Graf.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare, sa landshövding Carl Fredrik Graf igår när han på slottet delade ut pris till Årets Företagare i Östergötland. Årets Företagare blev Mats Rydsund och Björn Samenius (Artex, Mjölby). I kategorin Årets Unga Företagare prisades Fredrik Präntare (Pugstorm, Linköping).

Igår kväll i samband med en middag på slottet offentliggjordes vilka företagare i Östergötland som den 21 oktober kommer att få företräda länet i den nationella finalen i Stadshuset Stockholm.

Förutom en biljett till finalen erhöll pristagarna också 10 000 kronor vardera av Företagarna Östergötland som står bakom priset.

Priset Årets Företagare gick till Mats Rydsund och Björn Samenius, Artex, Mjölby och priset Årets Unga Företagare gick till Fredrik Präntare, Pugstorm AB, Linköping.

– Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, underströk landshövding Carl Fredrik Graf.

Företagarnas regionchef (Östergötland) Frida Boklund framhöll vilka förebilder de prisade är och att många i länet säkert är bekanta med de produkter som de producerar och säljer.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för östgötskt företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Extra roligt är det när gemene man med all säkerhet kan känna igen de produkter som våra vinnare producerar och säljer. Våra vinnare sätter verkligen Östergötland på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

Juryns Motiveringar

Årets Företagare Östergötland, ARTEX AB:

Med enastående entreprenörsanda och affärsförmåga har det vinnande företaget gjorts till en framstående aktör inom branschen och bidragit till Östergötlands utveckling. Genom innovativa produkter och tjänster har de banat väg för framgång. Ägarnas starka ledarskap har skapat en företagskultur präglad av samarbete och kontinuerlig utveckling. Våra vinnare är värdiga vinnare av priset Årets Företagare Östergötland. De har inte bara framgångsrikt drivit företaget, utan även visat engagemang för samhället och deras produkter bidrar till en hållbar framtid.

Årets Unga Företagare, PUGSTORM AB:

Årets Unga Företagare är en inspirerande och framgångsrik ledare som har byggt upp ett företag från grunden. Med ett kompetent team har denne placerat företaget i framkant inom teknisk utveckling och innovation inom sin bransch och segment. Med visionen att skapa inkluderande projekt för lärande och samhällsutveckling, leder Årets Unga företagare ett internationellt team med basen i Östergötland. Genom imponerande prestationer har personen fått erkännande och blivit inbjuden att gästforska på ett av världen mest framstående universitet, vilket visar på en lysande framtid.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss