Aktuella vädervarningar i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Upptäck naturen i Östergötland

Förstasidorna i boken "upptäck östergötlands natur"

Länsstyrelsen Östergötland har skapat en guide med ett urval av naturområden som är väl värda att besöka. Den innehåller information om naturreservat och naturnära kulturmiljöer som Länsstyrelsen förvaltar.

- Vi har arbetat för att skapa en produkt som ska kännas lockande för många och framför allt de som inte vanligtvis kommer i kontakt med naturen. Till exempel de som har låg kunskap om att de här miljöerna finns och vad man kan och får göra där eller för att det finns osäkerhet om de är anpassade efter mina behov, säger Emma Edström, kommunikatör vid Länsstyrelsen Östergötland.

Förhoppningsvis inspirerar utflyktsguiden fler att våga sig ut i naturen, och att de som redan är vana att vistas i naturen ska upptäcka nya platser.

Med hjälp av till exempel symboler och kartor ska guiden vara till hjälp för läsaren att förstå om besöksmålet är anpassat för dem, till exempel utifrån intresse eller andra behov av service.

Guiden kommer att distribueras kostnadsfritt via turistbyråer, naturum Tåkern och naturum Sommen, men också användas inom vårt uppdrag att nå de regionala friluftsmålen.

- Guiden ska vara ett komplement till den information vi redan har, till exempel på vår webbsida. Genom att erbjuda den kostnadsfritt på nya arenor vill vi nå ut även till de som inte aktivt söker upp information, säger Malin Granlund-Feldt, naturvägledare.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss