Snöfall i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landsbygdsministern smakar på Östergötland

Porträttbild på landsbygdsminister Peter Kullgren.

Landsbygdsminister Peter Kullgren besöker Östergötland den 24 mars.

Fredag den 24 mars besöker landsbygdsministern Peter Kullgren Linköpings slott för att diskutera livsmedelsfrågor med företrädare från länet. På menyn står Östergötlands nya landskapsmåltid.

Landsbygdsminister Peter Kullgren inledde nyligen en turné med fokus på Sveriges nya landskapsmåltider. Ministern kommer att göra nedslag runt om i landet för att utforska de lokala matkulturerna som en del av arbetet med den nationella livsmedelsstrategin.

Den 24 mars tar landshövding Carl Fredrik Graf emot landsbygdsministern och flera representanter som på olika vis arbetar med livsmedelsfrågor i länet för ett lunchmöte på Linköpings slott. Under lunchen kommer Östergötlands nya landskapsmåltid att serveras.

Landskapsmåltiden består av bland annat Vätternkräftor, rotsaker, viltkött, färskost och rabarber. Måltiden togs fram i samarbete mellan Östgötamat, Länsstyrelsen Östergötland, Vreta Kluster och Svenska Kockars Förening.

Pressträff

Media hälsas välkomna till en pressträff på Linköpings slott klockan 12.20 där det finns möjlighet att göra enskilda intervjuer med närvarande företrädare. Ingång från inre borggården. Anmälan sker till per.ahlin@lansstyrelsen.se.

Sveriges nya landskapsmåltider

Projektet Sveriges Landskapsmåltider syftar till att skapa kreativa nytolkningar av våra regionala mattraditioner. Målet är att väcka nya generationers intresse för landskapens unika råvaror och måltidskultur och på så vis stimulera till landsbygdsutveckling och gastronomisk turism. Bakom projektet står Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademin och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i samarbete med Stockholms Stad genom Visit Stockholm.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss