Risk för skogsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungaparet besöker Linköping under jubileumsåret 2023

Emblem med en kungakrona och texten C XVI G JUBILEUM 50 ÅR

Jubileumsemblemet har formgivits av Elis Nyström, student vid Kungl. Tekniska högskolan i Stockholm.

Den 25 maj får Linköping kungligt besök. Detta för att uppmärksamma H.M. Konungens 50 år på tronen och att det har gått 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung.

Under 2023 kommer kungaparet att besöka samtliga residensstäder i Sverige för att fira H.M. Konungens 50 år på tronen. Östergötland får kungligt besök den 25 maj då DD.MM. Konungen och Drottningen kommer till Linköping.

– Jag ser fram emot att välkomna kungaparet till Östergötland och hoppas att många östgötar vill vara med och fira under den publika delen av programmet. Just nu pågår förberedelserna inför besöket. Jag har goda förhoppningar om att Länsstyrelsen tillsammans med andra inblandade aktörer ska kunna bjuda både kungaparet och länets invånare på en minnesvärd dag, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Jubileumsåret inleds i januari med en Sverigemiddag på Kungliga slottet i Stockholm. Under middagen kommer representanter från Sveriges samtliga län att vara inbjudna genom landshövdingarna.

Under året uppmärksammas även att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung och att landet därmed gick in i en ny epok som formade nationalstaten Sverige.

Resor till Sveriges 21 län under 2023 (kungahuset.se) Länk till annan webbplats.

Jubileumsåret 2023 (kungahuset.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt