Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

SM i utomhusmatlagning på naturum Tåkern

Fotografi på matlagning på stekbord över öppet eld.

En av deltävlingarna i utomhusmatlagnings SM går av stapeln på naturum Tåkern söndagen 30 oktober. Fem lag tävlar om en plats i finalen. I samband med detta arrangerar naturum Tåkern även en friluftsfestival.

Sedan 2016 arrangeras SM i utomhusmatlagning med syfte att lyfta intresset för att laga mat utomhus och att använda sig mer av lokala råvaru- och livsmedelsproducenter. I denna deltävling står närproducerat naturbeteskött i fokus. All mat tillagas över öppen eld på lokala råvaror.

Närproducerat naturbeteskött gynnar den biologiska mångfalden, och även friluftslivet. Djuren som går och betar på strandängarna runt Tåkern är mycket värdefulla naturvårdare, tack vare dem kan vi njuta av orkidéer vandringar på försommaren, och tofsvipan kan lägga sina ägg på marken. De hjälper till att hålla landskapen öppna och bevara dessa viktiga och artrika marker.

I söndagens deltävling i SM i utomhusmatlagning tävlar fem lag: Dalsland foodtruck, Mahalo Brothers, Berga matlag, HOB- papporna samt King size extra allt. Vinnaren får en plats i finalen som äger rum på Billingen i Skövde i maj 2023.

I samband med tävlingen har naturum Tåkern öppet och arrangerar en friluftsfestival med olika prova-på-aktiviteter, föreläsningar och guidningar.

Pressinbjudan

Tid och plats: Söndag 30 oktober från klockan 09.30. Prisutdelning klockan 14.30. Vid naturum Tåkern.

Media är välkomna!

Kontakt