Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Industridag Östergötland är tillbaka

Landshövding Carl Fredrik Graf står på en scen och talar i mikrofon. I bakgrunden syns logotypen för Industridag Östergötland.

Landshövding Carl Fredrik Graf inviger Industridag Östergötland tillsammans med Ulrika Jeansson, kommunstyrelsens ordförande i Finspångs kommun.

Den 14 oktober är det dags för Industridag Östergötland, den här gången i Finspång med tema ”Framtidens arbetsliv i industrin – så förbättrar vi världen”. Det är första gången sedan 2019 som Industridagen arrangeras.

Industridag Östergötland är ett initiativ som skapar samverkan mellan kommuner, skolor och industri- och teknikföretagen i regionen. Industridagen har tidigare arrangerats i Norrköping 2013, Åtvidaberg 2015, Linköping 2017 och Mjölby 2019. På grund av pandemin har vi alltså fått vänta ett år extra på årets Industridag.

– Det har onekligen varit intensiva, händelserika och turbulenta år för hela samhället sedan Industridagen senast arrangerades. När vi nu startar upp på nytt gör vi det i ett förändrat omvärldsläge och med nya utmaningar som få hade förutspått för tre år sedan, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Industridagen har i år temat ”Framtidens arbetsliv i industrin – så förbättrar vi världen” och inleds och avslutas på Bildningen i Finspång. Däremellan väntas föreläsningar, möten, mingel och studiebesök på företag. Landshövding Carl Fredrik Graf kommer att besöka företaget Lämneå Bruk i Ljusfallshammar som bygger maskiner för tråddragningsindustrin.

– Det kanske inte är alla som tror att det vi gör i Östergötland har någon större betydelse i ett globalt perspektiv, men faktum är att industrin många gånger går i täten när det gäller innovationer och miljöförbättringar. Det har vi många goda exempel på från vårt län, säger Carl Fredrik Graf

Industridag Östergötland 2022

Plats: Bildningen, Finnvedsvägen 4, Finspång

08.30–09.50: Inledning och invigning i lokal Täljaren.

10.00–12.30: Studiebesök inklusive bussresor tur och retur

12.30–13.30: Lunch i Bildningens matsal.

13.30–14.15: Valbara seminarier:

  • Presentation av samarbete mellan Framtidsfrön, Siemens Energy & skolbarn
  • ”Gör det osynliga synligt!” – Teknisk bildning för framtiden, Claes Klasander, Föreståndare CETIS
  • ”Yrkesidentitet”, Lisa Ferm, forskare vid Linköpings Universitet
  • Visual LIFT – visualisering & digitalisering för små och medelstora företag. Visual Sweden och CNG.
  • Jesper Svensson och Fredrik Remneblad, Tekniska Verken berättar om vad som händer inom teknikområdet Elnät och Sol/vind/vatten
  • ”Verklighetsnära skolprojekt”. Carl Pettersson, elev i trean på Teknikprogrammet samt Nils Vinge, lärare i teknik, konstruktion och CAD på Berzeliusskolan visar och berättar.

14.20–14.50: Hans Holmström, vd Siemens Energy, talar.

14.50–15.00: Prisutdelning till ett gott initiativ. Avslutning med landshövdingen och Ulrika Jeansson, kommunstyrelsens ordförande i Finspångs kommun.

Industridag Östergötland

Industridag Östergötland är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Östergötland, regionens industri- och teknikföretag, länets kommuner, Linköpings universitet, Region Östergötland, arbetsgivar- och fackliga organisationer, Östsvenska Handelskammaren samt Skill. Arrangemanget startade 2013 på initiativ av förra landshövdingen Elisabeth Nilsson. Syftet är att samverka för att attrahera framtida medarbetare till länets industri- och teknikföretag för att möjliggöra tillväxt.

Mer information på industridag.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss