Risk för skogsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingestafetten går i mål i Mjölby

Genrebild över Skogssjöområdet i Mjölby. På bilden syns barrträd, näckrosblad och en liten båt på sjön.

Landshövdingestafetten avslutas vid Skogssjön i Mjölby.

Onsdag 29 juni har landshövding Carl Fredrik Graf bjudit in kommunala politiker och tjänstepersoner från Mjölby och Boxholm för att samtala om utomhuspedagogik. Mötet är det sista i den så kallade landshövdingestafetten.

Under 2021, som var friluftslivets år, bjöd landshövding Carl Fredrik Graf in representanter från Östergötlands 13 kommuner och Region Östergötland till aktiviteter i naturen för att uppmärksamma friluftslivets betydelse för folkhälsa och den regionala utvecklingen. Under mötena har det förts samtal utifrån frågeställningar som har sin grund i Östergötlands friluftsstrategi och de nationella friluftspolitiska målen.

Nu har det blivit dags för den sjunde och sista träffen som kommer att genomföras på Skogsjöområdet i Mjölby tillsammans med politiker och tjänstepersoner från Mjölby och Boxholm. Träffen skulle egentligen ha ägt rum i december 2021, men blev då uppskjuten.

Under mötet kommer bland annat Malin Granlund Feldt, biolog och naturvägledare, och Mickaela Thilly från Linköpings naturcentrun att visa hur utomhuspedagogik kan gå till.

Media är välkomna att delta under hela mötet.

Datum och tid: 26 augusti klockan 13.00-15.30

Plats: Skogssjöområdet, Mjölby

Kontakt

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss