Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Prinsessan Estelle invigde naturum Tåkerns tioårsjubileum

Kronprinsessfamiljen och landshövdingeparet står på ett trädäck och pratar ihop sig om vilken glass som ska utses till jubileumsglass.

När jubileumsglassen skulle utses ville Prinsessan Estelle först prata ihop sig med sina föräldrar och landshövdingeparet. Foto: Elina Johansson, Länsstyrelsen Östergötland

Det var ett stort intresse från både allmänhet och media när H.K.H. Prinsessan Estelle besökte Östergötland för att inviga naturum Tåkerns tioårsjubileum.

Efter att Prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012 meddelade H.M. Konungen att Prinsessan blev hertiginna av Östergötland. Av den anledningen finns det nu en salong på Linköpings slott som bär Prinsessan Estelles namn.

I maj 2014 gjorde Prinsessan sitt första officiella besök i sitt hertiginnedöme då en 700 meter lång sagostig vid naturum Tåkern, som bär Prinsessans namn, invigdes. Den 25 maj 2022 var det återigen dags för länet att få besök av sin hertiginna som även hade med sig sina föräldrar H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel.

Besöket inleddes med en ceremoni på Linköpings slott där ett porträtt av Prinsessan Estelle avtäcktes i salongen som bär Prinsessans namn. På slottet fick Kronprinsessfamiljen även en guidad visning av Christel Storm, museichef på Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum, som dagen till ära var uppklädd i en tidstypisk klädsel.

Besöket i Östergötland fortsatte till naturum Tåkern där det bjöds på utelunch, en pedagogisk fältaktivitet med fokus på vatten och miljö, utprovning av jubileumsglass, guidning utmed Prinsessan Estelles sagostig och framför allt invigning av naturum Tåkerns jubileumshelg.

– Det var en mycket trevlig dag och det var roligt att Kronprinsessan med familj uttryckte att de var mycket nöjda med besöket och att programmet var väl avvägt. Nu hoppas vi att Prinsessan Estelle vill se mer av sitt hertiginnedöme i framtiden och att både långväga och lokala besökare passar på att besöka naturum Tåkern under jubileumshelgen, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Naturum Tåkerns firande fortsätter med ett gediget jubileumsprogram under hela Kristi himmelfärdshelgen 25 till 29 maj.

Naturum Tåkerns jubileumsprogram Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss