Risk för skogsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tioårsjubileum: Fira tillsammans med naturum Tåkern!

Prinsessan Estelle, två år, klappar en groda uthuggen ur trä.

Prinsessan Estelle inviger naturums tioårsjubileum 25 maj. Bilden är från senaste besöket då hon invigde Prinsessan Estelles sagostig.

Naturum Tåkern är fylld av festligheter hela Kristi himmelfärdshelgen 25 till 29 maj. Alla är välkomna att fira tioårsjubileet. Dagarna inleds med ett besök av Östergötlands hertiginna, prinsessan Estelle.

Naturum erbjuder ett gediget jubileumsprogram, både för dem som aldrig satt sin fot i naturen eller för dem som växt upp med kikaren runt halsen.

Naturum Tåkerns jubileumsprogram (naturumtakern.se) Länk till annan webbplats.

Till exempel håller naturum kvällsöppet fredagen den 27 maj och den som vill kan följa med på nattsångartur kl 21:00. Både fredag och lördag bjuds det på barn- och familjeteatern "Felicia och fåglarna" med teater Pelikanen.

Kunglig invigning

Den 25 maj 2012 invigdes naturum Tåkern av Kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har 700 000 personer besökt naturum.

Här finns naturlekplats och Estelles sagostig för barnen, film, utställning, bibliotek, och vandringsleder. Våra kunniga guider berättar om naturen och allt spännande du kan upptäcka utanför dörren.

Byggnaden är helt täckt av vass från Tåkern och arkitekterna är Gert Wingårdh och Johan Edblad på Wingårdhs arkitektkontor, 2012 vann naturum Tåkern Östergötlands arkitekturpris.

Kontakt

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss