Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Frankrikes ambassadör besöker Östergötland

Porträtt på den franske ambassadören. Han står utomhus iförd kostym med armarna i kors och tittar i kameran.

Foto: Ambassade de France en Suède

Hållbara transporter och framtidstänkande mobilitet. Det är några ämnen som står i fokus när landshövdingen står värd för ett besök av Frankrikes ambassadör i Sverige.

Den 12 maj står landshövding Carl Fredrik Graf värd för ett besök av Frankrikes ambassadör Etienne de Gonneville. Programmet inleds på Visualiseringscenter C i Norrköping där ambassadören introduceras till olika former av framtidstänkande mobilitet med informationssystem för kollektivtrafik och ett säkerhetssystem för luftfart.

Därefter fortsätter besöket på VTI i Linköping där ambassadören får veta mer om projektet Ride the Future och provåka ett av de självgående fordonen. Efter lunch väntar ett besök på Saab och en introduktion till Aerospace Cluster Sweden innan dagen avslutas hos ACTIA på Linköpings Science Park för invigning av en ny kontorslokal. Medverkar då gör även den franske koncernchefen för ACTIA Group.

– Jag ser fram emot att ge ambassadören ny kunskap om innovativa lösningar från några av Östergötlands styrkeområden. Sverige är en viktig partner för Frankrike i EU. Besöket är extra relevant just nu eftersom Frankrike är ordförande i EU under första halvåret 2022, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Bakgrund om ambassadören

Etienne de Gonneville utnämndes till ambassadör i Sverige i september 2020. Han kommer närmast från en tjänstgöring som den franske presidentens rådgivare för strategiska frågor. Innan dess var han posterad i Iran, USA och Vietnam.

Kontakt