Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Prinsessan Estelle inviger naturum Tåkerns tioårsjubileum

Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Estelle och Prins Daniel går utomhus i en allé. Solen skiner och alla ler.

Den 25 maj får Östergötland besök av Prinsessan Estelle, Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Den 25 maj besöker H.K.H. Prinsessan Estelle Östergötland för första gången sedan 2014. Under dagen kommer länets hertiginna att avtäcka sitt porträtt på Linköpings slott och inviga naturum Tåkerns tioårsjubileum.

Efter att Prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012 meddelade H.M. Konungen att Prinsessan blev hertiginna av Östergötland. Av den anledningen finns det nu en salong på Linköpings slott som bär Prinsessan Estelles namn.

Hittills har Prinsessan gjort ett officiellt besök i sitt hertiginnedöme. Det var i maj 2014 när Prinsessan invigde en 700 meter lång sagostig vid naturum Tåkern som bär Prinsessans namn. Stigen är en gåva från länet som överlämnades av dåvarande landshövdingen Elisabeth Nilsson vid prinsessdopet våren 2012.

Den 25 maj är det alltså dags för länet att återigen få besök av sin hertiginna som även kommer att ha med sig sina föräldrar H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel.

– Vi är mycket stolta över att få ha Prinsessan som vår hertiginna och det är en stor ära för oss att ta emot delar av kungafamiljen i vårt län. Vi hoppas att Prinsessan vill besöka oss fler gånger för att lära känna sitt hertiginnedöme ännu bättre. Det finns så otroligt mycket att uppleva i Östergötland, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Besöket inleds med en ceremoni på Linköpings slott där ett porträtt av Prinsessan Estelle kommer att avtäckas i salongen som bär Prinsessans namn. Därefter går färden vidare till naturum Tåkern där Prinsessan kommer att få testa en pedagogisk fältaktivitet med fokus på vatten och miljö.

I samband med besöket inviger Prinsessan Estelle naturum Tåkerns tioårsjubileum som kommer att pågå under Kristi himmelsfärdshelgen med mängder av aktiviteter för hela familjen.

– Vi är så glada att företrädare för kungafamiljen vill vara med och fira tioårsjubileet med oss. Under dessa tio år har naturum Tåkern spridit kunskap om djur, växter, geologi och kulturhistorien runt Tåkern, vi har även erbjudit skolaktiviteter och guidningar för olika grupper. Genom att vara öppen plats med kunniga medarbetare ger vi fler möjligheten att upptäcka den östgötska naturen. Sedan invigningen 2012 har många både långväga och lokala besökare fått en fördjupande inblick i en av norra Europas viktigaste fågelsjöar, säger Jenny Carlsson, föreståndare vid naturum Tåkern.

Ackreditering

Media som vill bevaka besöket ombeds att ackreditera sig. Till de som anmält sitt intresse skickas ett mer detaljerat program med tider och adresser. Anmäl ditt deltagande till per.ahlin@lansstyrelsen.se senast fredag 20 maj klockan 12.00.

Kontakt

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss