Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingestafetten går i mål i Mjölby

Genrebild från Skogssjöområdet i Mjölby. Bilden föreställer en stig med rötter.

Landshövdingestafetten avslutas vid Skogssjön i Mjölby.

Onsdagen den 1 december har landshövding Carl Fredrik Graf bjudit in kommunala politiker och tjänstepersoner från Mjölby och Boxholm för att samtala om utomhuspedagogik. Mötet är det sista i den så kallade landshövdingestafetten.

Under 2021, som är friluftslivets år, har landshövding Carl Fredrik Graf bjudit in representanter från Östergötlands 13 kommuner och Region Östergötland till aktiviteter i naturen för att uppmärksamma friluftslivets betydelse för folkhälsa och den regionala utvecklingen. Under mötena har det förts samtal utifrån frågeställningar som har sin grund i Östergötlands friluftsstrategi och de nationella friluftspolitiska målen.

Nu har det blivit dags för den sjunde och sista träffen som kommer att genomföras på Skogsjöområdet i Mjölby tillsammans med politiker och tjänstepersoner från Mjölby och Boxholm. Under mötet kommer bland annat Malin Granlund Feldt, värd på naturum Tåkern, och Mickaela Thilly från Linköpings naturcentrun att visa hur utomhuspedagogik kan gå till.

Media är välkomna att delta under hela mötet.

Datum och tid: 1 december klockan 13.00-15.30

Plats: Skogssjöområdet, Mjölby

Kontakt