Risk för vattenbrist i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Prins Carl Philip besöker Östergötland

Porträtt på Prins Carl Philip.

Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

Med anledning av covid-19-pandemin besöker medlemmar i Kungafamiljen Sveriges 21 län. Östergötland får besök av Prins Carl Philip den 12 oktober.

Under hösten 2020 påbörjade medlemmar i Kungafamiljen resor till Sveriges 21 län. Med anledning av den andra vågen av pandemin besöktes endast fyra län, men nu har alltså besöken återupptagits. Den 12 oktober står landshövding Carl Fredrik Graf värd för ett besök av Prins Carl Philip. Detta för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats och bidragit under den pågående pandemin.

– Detta är ett mycket positivt initiativ. Pandemin har påverkat oss alla på ett eller annat sätt och det finns många insatser som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. Samtidigt måste vi blicka framåt. Jag ser fram emot besöket och är säker på att vi tillsammans med övriga inblandade aktörer i Östergötland kommer att erbjuda många intressanta och givande möten, säger Carl Fredrik Graf.

Program

Besöket i Östergötlands inleds på Linköpings slott där Prins Carl Philip kommer att få information om hur pandemin har påverkat Östergötland. Därefter väntar besök på Stadsmissionens café i Linköping, Universitetssjukhuset i Linköping, Visualiseringscenter C i Norrköping och Norrköpings stadsmuseum.

Ackreditering

Media som vill bevaka besöket ombeds att ackreditera sig. Till de som anmält sitt intresse skickas ett mer detaljerat program med tider och adresser. Anmäl ditt deltagande till per.ahlin@lansstyrelsen.se senast måndag 11 oktober klockan 12.00.

Kontakt