Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen blickar mot skärgården med lokala politiker

Genrebild från skärgården. En klippa och ett stilla hav.

Länsstyrelserna har skapat den så kallade landshövdingestafetten där landshövdingarna har aktiviteter i sina respektive län, och uppmärksammar friluftslivets betydelse.

På fredag snörar landshövding Carl Fredrik Graf på sig vandringskängorna och träffar kommunpolitiker och tjänstepersoner från Söderköping och Valdemarsvik. Friluftsaktiviteter blandas med samtal om hållbart friluftsliv.

Länsstyrelserna har skapat den så kallade landshövdingestafetten där landshövdingarna har aktiviteter i sina respektive län, och uppmärksammar friluftslivets betydelse.

Under året planerar landshövdingen att träffa representanter från Östergötlands 13 kommuner och Region Östergötland. Under mötena ska samtal föras i mindre grupper utifrån frågeställningar som har sin grund i Östergötlands friluftsstrategi och de nationella friluftspolitiska målen.

Nu har det blivit dags att besöka Gryts skärgård och Eköns naturreservat. Deltagarna kommer paddla kajak eller vandra i naturreservatet. Samtidigt bjuder landshövdingen in till samtal om hur de kan stärka en hållbar utveckling och möjliggöra vistelse i natur- och kulturlandskapet för alla östgötar:

  • Hur kan vi säkra att friluftslivet är hållbart för miljön? Med respekt för naturen, djuren och de lagar och regler som finns?
  • Hur kan vi stärka naturturismen och utveckla skärgården så att fler aktörer kan leva av denna näring?
  • Hur kan vi se till att alla människor får tillgång till naturen?

Media är välkomna att delta.

Tid: 3 september klockan 10.00

Plats: Eköns camping, Gryt.

Deltagare: Landshövding Carl Fredrik Graf. Från Valdemarsviks kommun: Jenny Elander Ek (C) kommunalråd, Per Hollertz (M) kommunalråd, Lars Beckman(S) Kommunalråd, Karl Öhlander, kommundirektör, Emelie Nisu, Folkhälsoutvecklare.

Från Söderköpings kommun: Martin Sjölander (M) kommunstyrelsens ordförande, Inga-Lill Östlund (L) servicenämndens ordförande, Gert Wahlbäck fritidsassistent, Maryam Zeitooni Dicker, chef serviceförvaltningen.

Christian och Eva-Karin Swanson, Ostkust kajak.

Kontakt