Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Scout för en dag – landshövdingen tältar i Kinda

En grupp människor står omkring en brinnande eldstad i naturen. Bredvid eldstaden syns en stor stekpanna med maten som ska tillagas.

Under juni var månadstemat för Friluftslivets år att äta ute, något som deltagarna på ett möte i Tinnerö eklandskap fick prova på. I juli är temat att sova ute, vilket landshövding Carl Fredrik Graf kommer att göra tillsammans med Kisa scoutkår.

Scouterna i Kisa får på onsdag besök av landshövding Carl Fredrik Graf på platsen där de trivs bäst – i naturen. Aktiviteten spänner över en dag och en natt och inbegriper både vistelse på sjö och på land samt övernattning i tält.

Landshövdingen tar fasta på att år 2021 är utropat till Friluftslivets år i Sverige och uppfyller också ännu del i den så kallade landshövdingestafetten som syftar till att sätta fokus på naturupplevelser. Genom att tälta med Kisa scoutkår följer han också juli-temat som är ”Sova ute”. Därtill kommer landshövdingen träffa representanter från både Kinda och Ydre kommun för diskussioner om föreningsliv och natur.

– Jag ser verkligen fram emot att få träffa barn och ungdomar som är scouter från Kisa. Att få chansen att både paddla, slå läger och sedan övernatta i tält blir en intressant upplevelse och en möjlighet att få prata med unga om deras liv och hur vi kan nyttja naturen, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Innan läger för kvällen och natten upprättas kommer landshövdingen ha ett möte i naturen med Anna-Lena Svensson, vice kommunstyrelseordförande i Ydre kommun, Christer Segerstéen (M), kommunstyrelsens ordförande i Kinda kommun, Conny Forsberg (S), oppositionsråd i Kinda kommun, Fredrik Larsson från Kisa scoutkår, Olivia Stenfelt, Friluftsfrämjandet Kinda samt Annette Magnusson och Håkan Sjögren från orienteringsföreningen OK 64.

– Jag hoppas under mötet kunna få inspel på hur vi kan, utifrån våra olika roller, samverka med samt stärka det lokala föreningslivet med fokus på att möjliggöra vistelse och aktiviteter i natur- och kulturlandskapet för alla östgötar, säger Carl Fredrik Graf.

Kontakt