Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen bjuder in till digital slottsvisning

Kollage av Linköpings slott, blandning av både interiör samt exteriörbilder

Vad är väl en guidad rundtur på slottet under en tid av pandemi? Jo, en alldeles utmärkt möjlighet att få ta del av slottets historia och vackra salar på ett nytt sätt.

Enligt traditionen bjuder landshövdingen in allmänheten att besöka Linköpings slott för en guidad visning vartannat år. 2021 hälsas istället alla östgötar varmt välkomna till slottets representationsvåning för att följa med på en digital rundtur.

I tio filmavsnitt tar Christel Storm, museichef på Linköpings slotts- och domkyrkomuseum, med besökaren på en spännande vandring genom slottets salar. Här ges chans att höra om dramatiska händelser ur stadens historia, beskåda vackra konstverk men också få en inblick i hur slottet i dag används som en modern mötesplats.

– Ett speciellt år som detta känns det extra värdefullt att kunna erbjuda alternativ för besökare som vill lära sig mera om vårt pampiga residens och alla spännande historier som utspelat sig här. Med filmerna hoppas jag vi kan bidra till att än fler upptäcker vad som döljer sig bakom de krämvita fasaderna mitt i stan. Framförallt ska man inte missa chansen att kika in i slottets fina bibliotek som annars inte visas upp för besökare, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

– Jag ser fram emot att åter kunna få välkomna besökare till öppet slott när läget så tillåter. Fram till dess rekommenderas besökare varmt att ta del av de guidade visningar i slottsträdgården, som anordnas av Linköpings slotts-och domkyrkomuseum under sommaren 2021, fortsätter Carl Fredrik Graf.

Se den digitala visningen av länsresidenset Linköpings slott här

Kontakt

Länsstyrelsen Östergötland