Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparets besök senareläggs

Kronprinsessparet håller ett digitalt möte.

Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Med anledning av den pågående smittspridningen i Östergötland har besöket av DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel den 25 november senarelagts till 2021.

Under 2020 och 2021 besöker medlemmar i Kungafamiljen Sveriges 21 län. Detta för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats och bidragit under den pågående pandemin. Kungafamiljens förhoppning är även att ingjuta tillförsikt och framtidstro.

Planen var att landshövding Carl Fredrik Graf skulle stå värd för ett besök av Kronprinsessan och Prins Daniel den 25 november, men med anledning av den pågående smittspridningen har besöket senarelagts till 2021. Exakt datum kommer att sättas utifrån aktuellt smittspridningsläge.

– Jag ser fram emot att välkomna Kronprinsessparet till Östergötland när vi har brutit den negativa trenden och smittspridningen av covid-19 minskat. Om alla ställer upp och följer de skärpta råden har vi möjlighet att vända utvecklingen och tillsammans minska trycket på sjukvården och påverkan på vårt samhälle, säger Carl Fredrik Graf.

Vid besöken i Sveriges alla län kommer medlemmar i Kungafamiljen att träffa landshövdingarna samt representanter för vård och omsorg. Andra regionala frågor som rör kultur- och näringslivet kommer även att belysas. Samtliga besök genomförs under former anpassade efter den pågående pandemin och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kontakt