Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparet besöker Östergötland

Kronprinsessparet håller ett möte via dator.

Kronprinsessparet har haft många möten på distans under året, men nu är det dags att ge sig ut i landet och genomföra besök som anpassas efter den pågående pandemin. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i Kungafamiljen Sveriges 21 län. Östergötland får besök av DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel den 25 november.

Den 25 november står landshövding Carl Fredrik Graf värd för ett besök av Kronprinsessan och Prins Daniel. Detta för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats och bidragit under den pågående pandemin. Kungafamiljens förhoppning är även att ingjuta tillförsikt och framtidstro.

– Detta är ett mycket positivt initiativ av Kungafamiljen. Pandemin har påverkat oss alla på ett eller annat sätt och det finns många insatser som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. Samtidigt måste vi blicka framåt. Jag ser fram emot besöket av Kronprinsessparet och är säker på att vi tillsammans med andra aktörer i Östergötland kommer att erbjuda många intressanta och givande möten, säger Carl Fredrik Graf.

Under hösten 2020 och våren 2021 kommer samtliga 21 län i Sverige att få liknande besök. Vid besöken kommer medlemmar i Kungafamiljen att träffa landshövdingarna samt representanter för vård och omsorg. Andra regionala frågor som rör kultur- och näringslivet kommer även att belysas. Samtliga besök genomförs under former anpassade efter den pågående pandemin och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kungafamiljens besök under hösten 2020

  • Måndagen den 12 oktober inleder Kungaparet med att besöka Stockholms län.
  • Torsdagen den 15 oktober besöker Kronprinsessparet Västmanlands län.
  • Torsdagen den 22 oktober besöker Kronprinsessparet Södermanlands län.
  • Onsdagen den 28 oktober besöker Prinsparet Värmlands län.
  • Torsdagen den 5 november besöker Kronprinsessparet Örebro län.
  • Onsdagen den 11 november besöker Kronprinsessparet Uppsala län.
  • Torsdagen den 19 november besöker Prinsparet Dalarnas län.
  • Onsdagen den 25 november besöker Kronprinsessparet Östergötlands län.
  • Fredagen den 4 december besöker Kronprinsessparet Gävleborgs län.

Ett begränsat antal representanter för media bjuds in att delta vid besöken. Datum för de planerade besöken kan komma att ändras med hänsyn till rådande läge och aktuella rekommendationer.

Kontakt