Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Danmarks ambassadör besöker Östergötland

På torsdagen besöker ambassadören Motala för att få information om det danska företaget Lalandias etablering vid Varamon

På torsdagen besöker ambassadören Motala för att få information om det danska företaget Lalandias etablering vid Varamon

I veckan besöker Danmarks ambassadör Östergötland för att bland annat lära sig om våra satsningar på energismarta hus och effektiv återvinning. Ambassadören kommer också att besöka Varamon i Motala för att få en uppdatering kring planerna för Lalandias etablering.

Den 2-3 september står landshövding Carl Fredrik Graf värd för ett besök av en dansk delegation på två personer under ledning av ambassadör Vibeke Rovsing Lauritzen. Ett övergripande tema för besöket är resurseffektiva lösningar och förnybar energi; områden där Danmark har uttalat höga ambitioner för framtiden.

Programmet inleds på Händelö Eco Industrial Park i Norrköping, där ambassadören får en introduktion till vad länet kan erbjuda i form av miljöteknik och produktion av hållbar etanol. Under eftermiddagen går färden vidare till Linköping och Ebbepark för en presentation av innovativa lösningar för hållbar stadsutveckling.

Under besökets andra dag reser ambassadören till Motala. Förutom att kika närmare på Europas största anläggning för plaståtervinning kommer hon här att träffa representanter för Motala kommun och få en uppdatering kring planerna för Lalandias etablering.

Pressträff

Media hälsas välkomna till ambassadörens besök vid Varamon på torsdagen klockan 11.15.

Adress: Badstrandsvägen 8 (Furulid).

Bakgrund om ambassadören

Vibeke Rovsing Lauritzen utnämndes till ambassadör i Sverige 2019. Innan dess har hon bland annat tjänstgjort vid Danmarks ambassad i Singapore, Wien samt New York.

Kontakt