Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Så kan du fira valborg på distans

Vitippa.

På grund av coronapandemin kan ett traditionellt valborgsfirande inte genomföras på samma sätt som vi är vana vid. Därför har vi listat tips på hur du och dina vänner kan fira valborg – på distans.

📌 Under namnet Virtualborg och parollen ”precis som vanligt, fast annorlunda” genomför Linköpings Studentsångare en virtuell variant av det traditionella Valborgsfirandet. Firandet publiceras klockan 15.00.

Linköpings studentsångares webbplats: www.lkss.se/valborg Länk till annan webbplats.

📌 Åtvidabergs kommun kommer att sända musikframträdanden, kanonskott och vårtal via sin Youtube-kanal. Inslag kommer även dyka upp på kommunens Facebook- och Instagramkonto under kvällen.

Åtvidabergs Youtube-kanal: www.youtube.com/channel/UC7MoHb1IytxNMnwMjKayLVg Länk till annan webbplats.
Åtvidabergs Facebook: https://www.facebook.com/atvidabergskommun/ Länk till annan webbplats.

📌 Vadstena kommun erbjuder en känsla av ljummen vårkväll, musik och vårtal av kommundirektör Madeleine Andersson. Firandet kommer under dagen publiceras på kommunens Youtube-kanal.

Vadstenas Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/nyfikenpavadstena/ Länk till annan webbplats.

📌 Scouter ställer inte in – de ställer om och kommer att livestreama brasor från olika platser runt om i landet. Mälarscouternas brasa sänds på TV4 Play, klockan 20 ikväll.

Scouternas webbplats: http://stodoss.scouterna.se/scouternas-valborgskampanj/ Länk till annan webbplats.

📌 SVT kommer att reprisera valborgsfirandet i Vallda Sandö från 2018 på grund av att de inte kan spela in ett nytt firande. Inspelningen innehåller klassiska Valborgssånger blandat med allt från gospel till Evert Taube, för att hylla våren. Sänds klockan 18:15 på SVT1 och finns på SVT Play.

SVT Play: https://www.svtplay.se/video/17725487/valborgskonsert-fran-vallda-sando Länk till annan webbplats.

Tänk på att hålla ett omtänksamt avstånd och undvik trängsel både inne och ute. Tillsammans bromsar vi smittspridningen. Trevlig valborg!

Kontakt