Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Förändrat studentfirande i länet

Studentmössor kastas i luften.

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar många högtider. Nu har länets kommuner beslutat att ett traditionellt studentfirande är svårt att genomföra men att elever ska få en minnesvärd avslutning. Kommunerna kommer därför att erbjuda ett anpassat studentfirande som följer Folkhälsomyndighetens råd.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att människor ska begränsa sina sociala kontakter i så hög grad som möjligt, vilket påverkar hur ett studentfirande kan utformas. Östergötlands skolchefer har därför kommit överens om att alla kommuner ska förhålla sig till myndigheternas rekommendationer och anpassa firandet efter rådande läge i samhället.

Alla kommuner kommer att erbjuda ett alternativt studentfirande utifrån varje kommuns lokala förutsättningar och storlek. Kommunerna följer utvecklingen i samhället och det fattade beslutet kan komma att ändras om Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer.

– Från Länsstyrelsens sida ser vi mycket positivt att kommunerna tar sitt ansvar som huvudmän. Vi har full förståelse för att elever och vårdnadshavare kan känna stor besvikelse, men det är inte möjlighet att arrangera ett traditionellt firande utifrån rådande situation, säger Jenny Knuthammar, försvarsdirektör på Länsstyrelsen Östergötland.

För mer information, kontakta respektive kommun.

Frågor och svar om det nya coronaviruset hos Skolverket Länk till annan webbplats.

Kontakt