Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Informations­filmer om Covid‑19 på flera språk

Nu finns filmer med aktuell information om Covid-19 på andra språk. I korta filmklipp ger samhälls- och hälsokommunikatörer information från Folkhälsomyndigheten och ansvariga myndigheter om hur vi tillsammans kan bromsa spridningen av coronaviruset.

Filmerna är framtagna av Länsstyrelsen Skåne efter uppdrag från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Syftet är information till nyanlända och utlandsfödda och filmklippen publiceras på webbplatsen informationsverige.se Länk till annan webbplats..

I ett första steg finns filmerna på arabiska, somaliska, tigrinja och persiska men de kommer successivt att utökas både vad gäller språk och innehåll.

Filmerna kommer att handla om:

  • Grundläggande information om Covid-19 och vad man som individ kan göra för att skydda sig själv och sin omgivning.
  • Aktuell information från ansvariga myndigheter.
  • Fördjupningar av aktuella viktiga skydds- och riskfaktorer

Filmerna kommer att spridas på sociala medier och genom befintliga nätverk av myndigheter, kommuner och civilsamhällesorganisationer. Vi ber er att hjälpa till med spridningen så att vi når ut så brett som möjligt.

Kontakt

Länsstyrelsen Östergötland