Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen avslutar fältövning i förtid

Under torsdagen samlades flera av länets beslutsfattare för att delta i en övning med fokus på totalförsvarsfrågor. Fältövningen Victoria som skulle ha omfattat två dagar har kortats till en dag.

– Anledningen till att vi kortar övningen är att vi tagit ett gemensamt beslut om att vi just nu behöver fokusera på ledning i respektive organisation med anledning av coronaviruset, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Totalförsvaret är den verksamhet som behövs för att förbereda samhället för krig och består av både civilt och militärt försvar. Övningsdeltagarna bestod av beslutsfattare och andra nyckelpersoner som arbetar med krisberedskap i länet.

– Vi har haft en bra första övningsdag med fokus på att öka kunskapen om varandras roller och ansvar. I Östergötland har vi en bra samverkan mellan myndigheter, kommuner och andra aktörer för att tillsammans hantera kriser och andra påfrestningar på samhället, säger Carl Fredrik Graf.

Den pressträff som Länsstyrelsen har bjudit in till i samband med fältövningens besök i Norrköpings hamn den 13 mars är inställd.

Kontakt