Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessan besöker Motala och Linköping

Bild på Svensk plaståtervinnings fabrik och Kronprinsessan.

Torsdagen den 17 oktober besöker Kronprinsessan Östergötland för att lära sig mer om plaståtervinning. På programmet står även deltagande vid Barndiabetesfondens 30-årsjubileum.

Svensk plaståtervinning i Motala driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Företaget har bland annat byggt en permanent utställning i syfte att öka kunskapen om plaståtervinning hos både konsumenter och producenter.

Hittills har allt från skolklasser och universitet till producenter, kommuner och allmänhet besökt utställningen och nu har det alltså blivit dags att ta emot Kronprinsessan. Under guidning av företagets vd Mattias Philipsson kommer Kronprinsessan även att få en rundvandring i anläggningen.

Efter besöket i Motala väntar lunch på Linköpings slott under värdskap av landshövding Carl Fredrik Graf som också kommer att delta vid Svensk plaståtervinning. Övriga gäster som har bjudits in till lunchen arbetar med hållbarhetsfrågor i Östergötland.

Under eftermiddagen deltar Kronprinsessan och landshövdingen vid en vetenskaplig konferens i Linköping som arrangeras med anledning av Barndiabetesfondens 30-årsjubileum.

Fototillfällen

Media välkomnas till Svensk plaståtervinning på Vickerkullavägen 2 i Motala. Kronprinsessans besök pågår mellan klockan 9.30 och 10.45.

Det kommer även att finnas fotomöjligheter när Kronprinsessan anländer till Barndiabetesfondens konferens i Ryttargårdskyrkan på Djurgårdsgatan 97 i Linköping klockan 12.50. Media välkomnas att bevaka konferensens inledning då Kronprinsessan talar.

Anmäl ditt deltagande till Per Åhlin, pressansvarig på Länsstyrelsen Östergötland.

E-post: per.ahlin@lansstyrelsen.se. Telefon/sms: 073-078 57 83.

Kontakt