Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ann Holmlid nytt länsråd i Östergötland

På torsdagen utsåg regeringen Ann Holmlid till nytt länsråd i Östergötlands län. Hon kommer närmast från en tjänst som biträdande universitetsdirektör på Linköpings universitet.

Länsrådet leder det dagliga arbetet på Länsstyrelsen och är landshövdingens ersättare när han inte är i tjänst eller har förhinder.

– Jag är ivrig att komma igång efter en lång rekryteringsprocess. Under hela mitt yrkesliv har jag arbetat inom politikområdet utbildning. Nu ser jag fram emot att bredda fältet och lära känna en myndighet med bred verksamhet och många experter, säger Ann Holmlid.

Ann Holmlid kom till Östergötland och Linköpings universitet som student i början av 90-talet. Hon kom att bli kvar på LiU och har under åren haft många chefstjänster och förtroendeuppdrag i styrelser. Sedan 2017 har hon arbetat som biträdande universitetsdirektör.

– Det är inte mycket som kan matcha universitetets viktiga roll i Östergötland, men det här gjorde det. Min bild av Länsstyrelsen är att det är en myndighet som hela tiden utvecklas med omgivningen och det tycker jag om. Det finns mycket i Länsstyrelsens uppdrag som rör hållbarhet, både miljö och socialt men också ekonomiskt. Att skapa en balans är det mest utmanande som finns i samhället just nu och det känns spännande, säger hon.

Ann Holmlid tillträder den 4 november. Hon ersätter Sten Olsson som har varit tillförordnat länsråd sedan den 4 juni.

– Jag är mycket glad över regeringens beslut. Ann har diger erfarenhet av att arbeta i den offentliga förvaltningen och har dessutom stor kunskap om Östergötland. Jag ser fram emot att tillsammans med Ann fortsätta leda Länsstyrelsen med fokus på att utveckla verksamheten och bidra till ett livskraftigt Östergötland, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Pressbilder

Pressbild 1 Länk till annan webbplats.

Pressbild 2 Länk till annan webbplats.

Kontakt