Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Riksdagsledamöter diskuterade barkborrar och bostadsbyggande

Östgötska riksdagsledamöter besökte slottet.

Rebecka Le Moine (MP), Mattias Ottosson (S), Sten Olsson, tf länsråd, Erica Nådin (S), Carl Fredrik Graf, landshövding, Betty Malmberg (M), Johan Löfstrand (S), Johan Andersson (S) och Jonas Andersson (SD).

Landshövding Carl Fredrik Graf samlade på måndagen länets riksdagsledamöter på Linköpings slott. På dagordningen stod bland annat lantbrukarnas situation efter sommaren, granbarkborren och bostadsbyggandet i länet.

Landshövdingen bjuder ett par gånger per år in Östergötlands riksdagsledamöter till dialog. Vid träffarna behandlas frågor som är både aktuella för länet och av relevans för riksdagsledamöterna.

På måndagen var de folkvalda politikerna inbjudna till Linköpings slott för årets andra möte. Från Länsstyrelsens sida deltog landshövding Carl Fredrik Graf och tf länsråd Sten Olsson samt sakkunniga statstjänstepersoner för att informera om följande ämnen:

  • Lantbrukarnas och skogsbrukets situation efter sommaren.
  • Hantering av problemen med granbarkborren.
  • Klövviltsförvaltning och utmaningar för skogsverksamheten till följd av viltskador.
  • Lägesbild över bostadsbyggandet i länet.
  • Kartläggning av statlig närvaro och service i Östergötland. Regeringen har gett länsstyrelserna i uppdrag att kartlägga vilka statliga myndigheter som finns i länet, hur många arbetstillfällen de erbjuder och vilken servicenivå som tillhandahålls.
  • Pågående statliga utredningar inom civilt försvar.

– Dessa möten är viktiga för både Länsstyrelsen och riksdagsledamöterna. Dels uppdateras politikerna om särskilt aktuella frågor för länet och dels är det ett värdefullt forum för dialog och input till myndighetens verksamhet, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Ladda ner högupplöst pressbild.

Kontakt