Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Unga företagare i Östergötland får pris för Årets hållbara företag

Under torsdagskvällen delades Ung Företagsamhets regionala pris för Årets hållbara företag ut. Vinnaren "Green Storage UF" tog emot priset av Carl Fredrik Graf, Landshövding i Östergötland. Länsstyrelsen Östergötland är tävlingsvärd för priset som delades ut för elfte året.

Prisutdelningen ägde i år rum på Stadium Arena i Norrköping. Det är företaget Green Storage UF som belönas för sin hållbara produkt. Juryns motivering löd: " I ett exceptionellt starkt startfält i kategorin Hållbart företagande 2019 har det här företaget med ett holistiskt angreppssätt hittat ett sätt att lösa vardagsproblem som vi alla står inför. Med entusiasm, engagemang och affärsmässighet har de utvecklat en lösning som är både återvunnen och svensktillverkad, med tvättbart material. Tack vare att de kombinerar miljöengagemang med spännande möjligheter till meningsfullt arbete för människor som står långt från arbetsmarknaden, möter de flera av de globala målen. Vi ser fram emot att följa utvecklingen för den här innovativt paketerade pallen som kan hjälpa oss alla att bli bättre på källsortering i hemmet. Grattis till Green Storage för en lösning med stor framtidspotential!

Vinnarna nomineras till SM i Ung Företagsamhet och får deltagaravgiften betald.

På mässan finns allt från bakverk och design till kultur och tjänster. I år deltar totalt 190 unga företag i olika kategorier. Ett av kriterierna för Årets hållbara företag är i vilken omfattning hänsyn tas till ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter.

– Det är hoppfullt att se dessa kreativa och kunniga gymnasieungdomar presentera sina affärsidéer där de har tagit stor hänsyn till hållbarhet, säger Oskar Klingvall som jobbar som energi- och klimatstrateg på länsstyrelsen i Östergötland. Hållbart företagande är viktigt för att vi ska uppnå våra miljömål både här i länet och nationellt.

Juryn bestod av Karin Nyman, utvecklingsstrateg, Linköpings kommun, Ian Hamilton, hållbarhetschef, Econova, Malin Forsgren, senior konsult, 2050 Consulting AB, Camilla Carlsson, verksamhetsledare, Coompanion Östergötland och Oskar Klingvall, energi- och klimatstrateg, Länsstyrelsen Östergötland.

Kontakt